Hete hondenpoten

Het is weer mooi weer, de temperaturen lopen op en de zomer moet nog beginnen. Voor veel mensen betekent dat meer en langere wandelingen met de hond. Want wie wil er nu niet genieten van de zon?

Als de zon flink gaat schijnen betekent dit dat de grond ook sneller warmer wordt. Denk bijvoorbeeld aan de stoeptegels, asfalt en het zand op het strand. Mensen dragen schoenen maar honden niet. Als de grond te warm wordt kan dit zeer oncomfortabel of zelfs pijnlijk worden voor de voetzolen van uw hond, tot verbranding aan toe !

Let daarom op uw hond nu de dagen weer warmer worden.

Gaat uw hond naast een pad lopen ? Dan kan het zijn dat het pad zelf te warm onder de poten is en de hond liever op het gras loopt. Geef uw hond dan de ruimte om daar te gaan lopen en dwing hem niet op het pad te blijven.

Als er water in de buurt is en uw hond houdt er van pootje te baden, bied hem dan de gelegenheid de poten af te koelen. Op deze manier kan hij ook verder zijn lichaam afkoelen want honden voeren alleen warmte af via de voetzolen en de tong.

Naast een te hete ondergrond, is het ook belangrijk dat u rekening mee houdt dat de algehele omstandigheden voor uw hond te warm kunnen zijn. Pas activiteiten met uw hond aan. Fietsen, steppen, joggen e.d. met de hond zijn activiteiten die algauw tot oververhitting kunnen leiden ook al is ervaart u het zelf niet als warm, zeker als zijn lichamelijke gesteldheid al niet optimaal is.
In de volle zon lopen vinden veel mensen prettig, maar is het vaak niet voor de hond. Zoek gebieden waar ook voldoende schaduw is om de zon te kunnen vermijden.

Zorg dat u altijd water voor hem bij u heeft (er zijn speciale waterflessen voor te koop met een drinkreservoir) en biedt het regelmatig aan. Hij kan er niet om vragen.

Fijne zomer !