Coaching en opvoeding van de pup

(tot ongeveer 7 maanden)

MOMENTEEL NEEM IK GEEN NIEUWE KLANTEN MEER AAN VOOR BEGELEIDING.

U kunt hier één van mijn collega’s vinden : www.pdte.eu

union-jack-1027898_1920Een pup is als een baby: die moet nog heel veel leren maar wel in een rustig tempo.
De eerste maanden van zijn leven bepalen in grote mate zijn verdere vorming en of hij een stabiele hond wordt. Een goede basis is dus van groot belang voor de opvoeding van de pup.

Voorbereiding op de komst van de pup

Als de pup er nog niet is, helpt een goede voorbereiding om hem op een zo prettige mogelijke manier te verwelkomen. De overgang van zijn oude huis naar zijn nieuwe huis is een hele spannende onderneming ook al heeft de fokker nog zo zijn best gedaan de pup een goede start te geven. Enkele zaken om aan te denken zijn:

  • Zijn alle benodigde hondenspullen in huis?
  • Breng vooraf een speeltje of kledingstuk met de geur uit eigen huis zodat de pup er aan kan wennen
  • Vraag de fokker om eten mee te geven dat de pup gewend is en een stuk lap of speeltje met de geur uit het nest.
  • Wat is de routine bij de fokker? Het kan de overgang vergemakkelijken om die routine een tijdje aan te houden.
  • Bereid de terugreis met de pup goed voor zodat er tijd & gelegenheid is om onderweg te stoppen. Zeker als de reis wat langer is, moet de pup onderweg een aantal keer de gelegenheid krijgen om te plassen. En neem iemand mee die de pup onderweg steun kan geven.
  • Is het bij thuiskomst rustig in huis ? Voor de pup is het beter als visite pas komt als de pup enigszins gewend is, en dan alleen met mate.
  • Hoe zijn de eerste dagen/weken gepland als de pup er uiteindelijk is? Hij kan niet alleen gelaten worden en moet vele malen per dag uitgelaten worden.

Socialisatie puppy

Socialisatie is een belangrijk onderdeel van de puppy fase maar is ook een levenslang proces.
Het gaat er bij socialisatie niet alleen om dat de pup leert met verschillende objecten, situaties en mensen om te gaan. De manier waarop het gebeurt is belangrijker!

Net als mensen, blijft de hond elke dag leren.

De nieuwe familie en omgeving waar de pup komt wonen, bepaalt in eerste instantie wat nuttig is voor de pup om te ervaren.
Samen kijken we wat op dit moment relevant is voor jouw pup.

Opvoeding van de pup

De pup opvoeden, op een leuke manier voor hond & mens, hoort er ook bij. Dit kan zonder dwang en straf zodat de pup zich ontwikkelt tot een hond met zelfvertrouwen die ook grenzen kent.
opvoeding van de pup Door te leren herkennen hoe de pup iets ervaart  (lichaamstaal) en er zelf gebruik van te maken kun je een goede band met de pup opbouwen. Je ziet wanneer iets een positieve ervaring is of dat iets teveel is voor de pup en het tijd wordt om te stoppen/weg te gaan.

Jouw pup heeft de gelegenheid nodig om, stapje voor stapje, zelf te onderzoeken en te leren in een omgeving die veilig is.

Begeleidingstraject en puppy coaching

Zowel als de pup nog moet arriveren of er al is, is begeleiding mogelijk.
Ik adviseer je hierin en leer je vaardigheden zodat jouw pup een goede start krijgt.