Individuele uitlaatservice

union-jack-1027898_1920

De kwaliteit van de wandeling wordt niet bepaald door het aantal gelopen kilometers of hoe vaak de bal wordt gegooid, maar aan de mate waarin wordt voldaan aan de behoefte van de hond.

Wilt u een keer een dagje weg maar de hond kan niet mee? Of bent u niet zo goed in staat uw hond voldoende uit te laten (bijvoorbeeld door ziekte) en zoekt u iemand die uw hond een extra wandeling geeft of voor een periode een deel van de wandelingen op zich neemt? Mogelijk heeft u geen vervoer om met de hond bijvoorbeeld een keer naar het bos te gaan maar wilt u wel wat variatie voor uw hond. Of kan uw hond niet met een reguliere (in groep) uitlaatservice mee bijvoorbeeld door fysieke beperkingen, loopsheid of omdat een groep te druk voor uw hond is.

Ik laat maximaal 2 honden tegelijkertijd uit en alleen als de honden in hetzelfde huis wonen. Op deze manier kan ik uw hond(en) tijdens de wandeling alle aandacht en ruimte geven die ze verdienen.
Ik ben tevens hondengedragstherapeut. Mocht uw hond bepaald gedrag vertonen waardoor hij niet met een groep mee mag, kan ik in de meeste gevallen wel uw hond uitlaten.

Om te weten aan wie u uw hond meegeeft kom ik eerst (gratis) kennismaken. We bespreken dan de hond(en) en of er speciale behoeftes/beperkingen zijn waar ik rekening mee moet houden. Wederzijdse verwachtingen, mogelijkheden en wensen komen aan bod. Ook maken we gezamenlijk een korte wandeling om te zien hoe de hond zich gedraagt en wat hij gewend is.

In verband met het fysieke welzijn van de hond draagt de hond bij voorkeur een goed passend tuig/harnas (geen anti trek tuig).
Slipkettingen of prikkettingen worden niet geaccepteerd.

 

Wandeltijden voor vaste wandelmomenten : maandag t/m vrijdag tussen 11.30 en 14 uur.
Indien een wandeling buiten deze tijden nodig is (niet als vaste wandeling mogelijk), kan dat in overleg.
Ook in het weekend en op feestdagen zijn wandelingen op aanvraag mogelijk. Buiten de vaste wandeltijden gelden toeslagen.

Als u besluit van mijn diensten gebruik te maken en u bent niet (altijd) thuis, is het nodig dat ik een huissleutel krijg. Hiervoor is een aanvullend sleutelcontract waarin staat wat uw rechten en mijn plichten zijn.

Uitlaatservice is voor de regio:

  • Haarlem
  • Bloemendaal
  • Overveen
  • Santpoort Zuid
  • Heemstede
  • Aerdenhout
  • Spaarndam – beperkt (*)
  • Zandvoort  – beperkt (*)

NB: Uitlaten vindt plaats in de directe omgeving van uw woning. Wilt u dat ik met uw hond bijvoorbeeld naar het strand ga (en dus verder weg moet) dan worden extra kosten in rekening gebracht naast het vaste wandeltarief.

(*) Voor Zandvoort en Spaarndam is de uitlaatservice alleen beschikbaar op afroep (losse wandelingen) als er plek is maar niet voor een vaste uitlaat-dag(en).
Bij mooi weer en evenementen is Zandvoort erg moeilijk per auto te bereiken. Het uitlaten zal dan niet altijd kunnen plaatsvinden. Dit gebeurt zoveel mogelijk in overleg.
Voor Zandvoort en Spaarndam geldt een toeslag per wandeling.