Hondenmassage, een mooie manier om uw hond te helpen ontspannen

union-jack-1027898_1920

Tot nadere order wordt er geen hondenmassage gegeven. Om een andere masseur te vinden zie deze links:
Until further notice, dog massage is not available. To find another dog masseur see these links
www.palpabel.nl
www.kynomassage.nl

Excuses voor het ongemak/Apologize for the inconvenience

Druk? Gespannen ? Stress of pijn? Massage voor mensen is een goede en natuurlijke manier om te ontspannen. Maar op honden heeft een goede massage hetzelfde effect!
Massage beïnvloedt enerzijds de fysiek van de hond: het neemt o.a. de spanning weg in het lichaam, maakt de spieren soepeler, bevordert de bloeddoorstroming en afvoer van afval stoffen.

Naast de fysieke kenmerken van de massage, heeft massage ook invloed op de geestelijke gesteldheid van uw hond. Door ontspanning kan het een positieve bijdrage leveren bij gedragsproblemen.

Ontspannen betekent minder stress. Minder stress geeft de hond meer mentale ruimte om anders met moeilijke situaties om te gaan en weer te kunnen leren.

Bedenk maar zelf : een mens die ontspannen is, heeft ook minder moeite met de zoveelste file dan iemand die zwaar onder druk staat!

Naast ontspanningsmassage geef ik ook “Bewuste aanraking”. Dit is voor honden die moeite hebben met aanraking of een slecht bewustzijn hebben van het eigen lichaam. Hierna is het mogelijk om verder gaan met ontspanningsmassage.

Voor wie

Ik gebruik ontspanningsmassage of bewuste aanraking als ondersteunende therapie bij honden die bij mij in behandeling zijn voor gedragsproblemen.

U kunt tevens terecht met uw hond voor ontspanningsmassage/bewuste aanraking op advies van een andere gedragstherapeut/gedragsdeskundige.

Ook fysiek gezonde honden zonder gedragsproblemen zijn welkom.

Voorwaarden voor massage

In geval van ontspanningsmassage of bewuste aanraking ter ondersteuning van gedragsproblemen is het van belang dat parallel een begeleidingstraject voor de hond loopt bij een gedragstherapeut/gedragsdeskundige. Massage is hiervoor geen vervanging!

Massage is niet altijd goed voor uw hond. Voor een aantal fysieke aandoeningen (contra-indicaties) zal ik niet masseren. Op het intake formulier worden deze genoemd. Bij sommige aandoeningen is massage alleen mogelijk met schriftelijke goedkeuring van uw dierenarts.

Massage sessie

De massage sessies vinden bij u thuis plaats omdat dit bekend terrein is voor uw hond en daarom vaak prettiger.

Vooraf ontvangt u een intake formulier over o.a. de achtergrond, karakter en fysieke gezondheid van uw hond. Met deze informatie kan een eerste inschatting worden gemaakt of uw hond nu gemasseerd mag of kan worden en krijg ik een 1e indruk van uw hond. Bij het intake gesprek bespreken we de antwoorden en kunt u dat verder aanvullen of vragen over stellen.

Vervolgens observeer ik uw hond op lichaamshouding en hoe hij loopt (gangwerk). Door middel van palpatie/lichaamsscan van de hond kijk ik o.a. naar de vachtkwaliteit, temperatuurverschillen op het lichaam, gevoelige plekken bij aanraking, nagels en spieropbouw.

Op basis van de gevonden aandachtsgebieden ga ik uw hond bewust aanraken of gericht masseren.
Soms vindt een hond het niet prettig om door een vreemde op deze manier aangeraakt te worden. Bij die honden vraag ik de hulp van de eigenaar om samen de hond er langzaam aan te laten wennen.

Is het om fysieke aandoeningen niet mogelijk of verantwoord dan verwijs ik u eerst door naar uw dierenarts.

Afhankelijk hoe uw hond de massage ervaart, bespreken we wat met massage voor uw hond mogelijk is.

Lid van beroepsvereniging Palpabel licentie 2

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Kynologisch Masseurs en Therapeuten “Palpabel” met de licentie 2 (Kynologisch Masseur Gevorderd).